HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Veterinarska odprava Hrtji svet Slovenije!

objavljeno 18 Apr 2016

Letos prav ponosni in veseli naznanjamo, da se avgusta na prostovoljno delo prvič odpravlja tudi veterinarska ekipa iz Slovenije. S skupnimi močmi pošiljamo v zavetišče Scooby Medina del Campo v Španijo kar tri veterinarje in eno študentko veterine, ki bodo tam cel teden nesebično opravljali prostovoljno delo in seveda tudi na ta način pomagali hrtom in podencom, ter tudi ostalim živalim do lepšega jutri. Poleg nujnih kastracij in sterilizacij bodo tam od jutra do večera opravljali tudi vso ostalo potrebno veterinarsko oskrbo živali. Verjemite nam, dela jim vsekakor ne bo zmanjkalo.

Tja se odpravljajo veterinarji Nuša, Ajda in Blaž, ter študentka veterine Urška.

Tukaj pa seveda kličemo in prosimo za pomoč tudi vas naši dragi podporniki, simpatizerji, posvojitelji in ljudje dobrega srca.
Spodaj boste našli seznam potrebnih stvari, ki jih bomo začeli nemudoma zbirati, da jih bi lahko že z naslednjimi transporti spravili v zavetišče, kjer bi počakali na našo veterinarsko ekipo do avgusta.

Potrebovali bi:

 • 1. POTROŠNI MEDICINSKI MATERIAL:
  Gaze, povoji, obliži za živali, obliži v kolutu – Micropor, igle, brizge, skalpeli, latex rokavice, razkužila …;
 • 2. OSTALA OPREMA:
  Rjuhe, brisače in tanjše odeje – vse to naj bo prosimo pralno v navadnem pralnem stroju; najbolje bi seveda bilo, da je novo, lahko pa je tudi odlično ohranjeno, brez lukenj in oprano, torej čisto in za takojšnjo uporabo;
 • 3. ZDRAVILA:
  Vsa zdravila za živali (lahko tudi odprta, a s primernim rokom trajanja).
  Od zdravil npr. potrebujemo: Otonazol ali Aurizon za ušesa, Tobrex kapljice ali mazilo za oči, vsi antibiotiki (Synulox, Enroxil, Ronaxsan …), Ranital, Cerenia, zdravila proti bolečinam (Rimadyl, Rycarfa, Metacam, Previcox, Medrol, vsa mazila, pršila …
 • 4. PLENIČNE PODLOGE;
 • 5. DIREKTNE DONACIJE:
  V kolikor želite donirati finančna sredstva, s katermi bi lahko namesto vas kar mi kupili vse potrebno ali vsaj del tega za našo veterinarsko odpravo, lahko to storite z direktnim namenskim nakazilom na naš TR:
  Podatki za nakazilo finančnih donacij so:  Številka transakcijskega računa: 61000-0001714143 / IBAN SI56 6100 0000 1714 143 / SWIFT (BIC) HDELSI22 (Delvska hraninica Maribor)
  Ime in naslov društva: Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje
  Namen nakazila: Veterinarska odprava 2016
  Sklic nakazila: 00 666
  Že v naprej se vam zahvaljujemo za vso vašo nesebično pomoč pri zagonu našega novega projekta in verjamemo v to, da bomo kmalu iz veterinarske odprave enkrat letno prišli morda celo do dveh ali treh letno.

 

Če je med vami kdo veterinar, ki si želi takšne izkušnje in nesebično pomagati živalim v zavetišču, nam lahko brez zadržkov pišete na info@hrtjisvet.org, da vas dodamo na listo.
Skupaj zmoremo več in bolje!

V kolikor bi želeli kaj donirati nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org ali preko ZS na FB ali forumu.

Spremljajte nas na to temo, saj vas bomo sproti obveščali o zbranih materialnih in finančnih donacijah, avgusta pa seveda tudi direktno s terena, ko nas bodo veterinarji obveščali kaj so postorili v zavetišču in kako jim gre delo, kakšno je stanje tam …

Ekiša društva Hrtji svet Slovenije
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org