HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

SVETOVNI DAN GALGOV – 1. februar!

objavljeno 28 Jan 2014

 

Vsako leto je v Španiji na tisoče in tisoče galgov skotenih za namen lova. Kljub njihovemu nenehnemu strahu pred človekom, kljub pomanjkanju in kljub zanemarjanju nekako preživijo. A žal na koncu, ko ne koristijo več svojemu namenu ti isti galgi umrejo – obešeni, zapuščeni s polomljenimi nogami, vrženi v vodnjake, pretepeni do smrti, privezani na drevo na velikem polju – brez hrane in vode kjer počasi umirajo od lakote in dehidracije 

 

 

galgo

 

Vse to gorje galgom povzroča samo človek!!!

Krutost človeka do galgov v Španiji ne pozna meja!
Tam te pse ljudje smatrajo za podvrsto psov in kljub temu, da imajo ti isti ljudje doma za hišne ljubljenčke druge pasme psov, žal nočejo razumeti, da so tudi galgi čuteča bitja, ki si želijo živeti v tesnem stiku s človekom in brez občutka strahu pred njim, brez bolečine in brez pomanjkanja v vseh pogledih.

Galgi seveda potrebujejo našo pomoč skozi vse leto!
A za svetovni dan GALGOV je izbran 1. februar, ko se lovska sezona z galgi v Španiji tudi uradno konča in takrat se pravo trpljenje za njih šele začne.
Vsako leto bomo na ta dan po vsem svetu združili svoje glasove in moč za galge – za njihov lepši jutri in zato, da se njihovo trpljenje enkrat za vedno konča!

BODIMO MI GLAS GALGOV in združeni v eno končajmo njihovo trpljenje enkrat za vedno! Prosimo delite s svojimi prijatelji.

Spletna stran: http://www.diadelgalgo.com/