HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Postopek posvojitve

Informativni vprašalnik – Hrtji svet Slovenije

OSNOVNE INFORMACIJE

Postopek posvojitve psa ni zapleten. Na naših spletnih straneh si sprva pozorno in temeljito preberite vse objavljene vsebine. Tako si boste pridobili temeljne informacije o problematiki in o posebnostih posvojenih hrtov, lurcherjev ali podencov. Na naših straneh boste lahko pridobili osnovne informacije o določeni pasemski skupini hrtov, o njihovem izvoru in zgodovini, prav tako pa boste tukaj našli še premnoge druge informacije, pomembne pred posvojitvijo psa, pa tudi nasvete glede življenja in vzgoje psa, ki so bistvenega pomena za vaše sobivanje z njim. Na spletnih straneh boste seveda lahko spremljali ažurne podatke o hrtih, lurcherjih in podencih, ki so na voljo za posvojitev. Vsekakor pa to niso psi, ki so na voljo na posvojitev preko našega društva, ampak jih je mnogo takšnih, ki se trenutno še nahajajo v zavetišču in ga lahko v vsakem trenutku tudi rezerviramo za vas.
V kolikor se pojavi kakšno vprašanje, na katerega ne najdete odgovora na naši spletni strani, vas prosimo, da nam pišete na elektronski naslov info@hrtjisvet.org ali pa nas kontaktirate preko spletnega obrazca.

PROFILI PSOV, KI IŠČEJO SVOJE DOMOVE

Ko boste dobro prebrali vsebino naših spletnih strani, se doma temeljito pogovorili in se zares trdno odločili, da želite tudi vi nuditi ljubeč in topel dom eni izmed premnogih pasjih duš, ki iščejo domove preko našega društva, si jih oglejte v rubriki “POSVOJITEV”, kjer so dostopne tako informacije kot fotografije psov, ki trenutno iščejo svoj dom.
Mnogo je pa še takšnih, ki čakajo v zavetiščih in niso objavljeni na spletki, ampak to še ne pomeni, da ne more priti v Slovenijo in k vam, zato bomo skupaj z vami izbrali tistega, ki bo najbolj ustrezal vam in vašemu načinu življenja.

 

hr3

ANKETNI VPRAŠALNIK ZA BODOČE POSVOJITELJE

V kolikor se je vaše srce odločilo za posvojitev katerega od galgov, greyhoundov, lurcherjev in podencov vas prosimo, da izpolnite anketni vprašalnik za bodoče posvojitelje, ki je dostopen TUKAJ. Izpolnjen vprašalnik pa nam pošljite na info@hrtjisvet.org.

Z izpolnitvijo tega anketnega vprašalnika dovoljujete društvu Hrtji svet Slovenije pridobivanje, uporabo in obdelavo svojih osebnih podatkov za potrebe morebitne posvojitve odsluženega hrta, lurcherja ali podenca. Društvo pa se zavezuje varovati vaše osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

V najkrajšem možnem času nato pričakujte, da bo v stik z vami stopil eden izmed članov našega društva, ki vam bo posredoval še nekaj dodatnih informacij ter vam z veseljem odgovoril na vaša morebitna vprašanja, katerih odgovorov na naši spletni strani niste našli.
Iz izpolnjenega anketnega vprašalnika si bomo o vas in vašem načinu življenja pridobili nekatere osnovne informacije, ki nam bodo v pomoč, da se ustrezno pripravimo na predposvojitveni obisk pri vas doma.

SREČANJE Z BODOČIM POSVOJITELJEM

Po tem, ko boste preko anketnega vprašalnika kot bodoči posvojitelji vzpostavili prvi stik z našim društvom, se bo eden od članov našega društva preko elektronske pošte ali telefona dogovoril z vami za OBVEZNO srečanje oz. obisk na vašem domu. S tem obiskom želimo spoznati vas in vašo družino, ki želi posvojiti psa preko našega društva in s tem vzpostaviti tudi osebno vez med nami. Na ta obisk član društva ponavadi pripelje tudi svojega posvojenega psa, s katerim se boste lahko na ta način tudi pobliže spoznali. Člani našega društva vam ob obisku podajo še vse druge informacije, ki bi jih morebiti želeli izvedeti, pa jih morda niste našli na naši spletni strani. Na obisku si imamo priložnost odgovoriti tudi na morebitna odprta vprašanja in dileme, člani pa si imamo na obisku možnost ogledati in preveriti tudi pogoje in okolico v katerih bi posvojenček živel. V kolikor naletimo na morebitne pomanjkljivosti ali ovire, ki bi lahko ogrožale življenje in zdravje posvojenca, pa se skupaj z vami dogovorimo za odpravo le-teh in se kasneje ponovno dogovorimo za obisk, da preverimo ali so pogoji zdaj resnično takšni, da bi lahko v vaš dom prišel posvojenec. V kolikor naš član društva na tem obisku občuti pozitivno energijo in ugotovi, da bi lahko bili ravno vi tisti, ki ste primerni za posvojitelja psa, ki ste si ga izbrali (lahko pa s pomočjo nekaterih dejstev ugotovimo, da bi raje posvojili drugega hrta, ki vam ga seveda predlagamo mi, vi pa potem vidite, če je to prava izbira tudi za vas), pa, da povsem ustrezajo tudi pogoji bivanja za posvojenčka, potem rezerviramo psa za vas evidenčno.

 

hr2

REZERVACIJA PSA IN STROŠKI POSVOJITVE

Za dokončno rezervacijo na vaše ime morate v roku treh dni na društveni transakcijski račun poravnati tudi stroške posvojitve psa. S stroški posvojitve psa krijemo izdatke ob transportu, prav tako pa s tem denarjem pomagamo tudi pri oskrbi psov, ki so še v zavetiščih.

Strošek posvojitve hrta preko našega društva znašajo 200 eurov. S temi stroški posvojitelj ne plača psa, ampak samo prispeva svoj prostovoljni prispevek k transportu, administraciji, obvezni sterilizaciji ali kastraciji, krvnim testom, veterinarski oskrbi, obveznemu cepljenju, mikročipiranju in ureditvi potnega lista EU. Ti stroški so ponavadi krepko višji, kot znaša prosotovljni prispevek posvojitve, kar priča o dejstvu, da je zavetiščem pomembno zgolj in predvsem to, da se reši življenje psa.

TRR društva kamor nakažete prostovoljni prispevek posvojitve:
IBAN SI56 6100 0000 1714 143 (Delavska hranilnica Maribor)
SWIFT (BIC) HDELSI22

ČAS ČAKANJA NA POSVOJENEGA PSA

Nekaj naslednjih tednov ali celo mesecev je na vrsti nekaj vaše potrpežljivosti, saj so datumi transportov psov iz zavetišč iz Španije in Irske določeni le nekajkrat na leto in zato”ne morete pričakovati, da boste psa dobili takoj. Ampak bodite brez skrbi, vaši rezervirani hrtki čakajo do takrat v primerni oskrbi v zavetiščih ali celo pri svojih začasnih skrbnikih. Vsem hrtom, ki prihajajo v posvojitev preko našega društva, zagotovimo še pred odhodom iz Španije ali Irske vso ustrezno veterinarsko oskrbo, psi so kastrirani in psičke sterilizirane, opravljene so še nekatere druge preiskave krvi, še zlasti za pse, ki prihajajo iz mediteranskega območja, vsak je ustrezno cepljen, mikročipiran in opremljen z veljavnim evropskim potnim listom. Pse spremljajo tudi ustrezni mednarodni transportni dokumenti (Intra trade spričevalo), potrjeni s strani uradnega veterinarja, kateri so vnešeni v mednarodni veterinarski transportni sistem in katerga kopijo lahko v vsakem trenutku dobijo posvojitelji na sedežu društva. Datum in številka transportnega dokumenta je ustrezno vnešen tudi v posvojitveno pogodbo in so podlaga za uradni vpis posvojenčka v register psov v Sloveniji.

 

hr1

DAN POSVOJITVE

Nekaj dni pred prihodom psov v Slovenijo vse bodoče posvojitelje obvestimo preko elektronske pošte ali telefona o lokaciji in času posvojitve in se seveda neskončno veselimo ponovnega snidenja z vami. Tokrat vas bomo tam čakali z vašim posvojenim hrtom … Ob njegovem prevzemu mora posvojitelj podpisati posvojitveno pogodbo, s čimer sprejmetu tudi pogoje posvojitve psa preko našega društva.

OHRANITEV STIKA Z NAMI

Vsak posvojitelj se s posvojitveno pogodbo zaveže ostati v stiku z društvom Hrtji svet Slovenije. Morda se sprašujete, čemu? Potrebno se je zavedati, da so psi, ki prihajajo iz zavetišč Španije in Irske, lahko psihično in fizično zlorabljeni, zato se je naše društvo zavezalo poiskati jim domove, kjer se jim kaj podobnega ne sme nikoli več zgoditi in smo dolžni spremljati napredek in življenje posvojenčka tudi po sami posvojivi. Ravno zaradi tega je dolžnost slehernega posvojitelja, da ostane v stiku z nami preko elektronske pošte, telefonskih pogovorov ali drugače, prav tako pa se lahko zgodi, da vas člani našega društva kdaj obiščejo – lahko tudi nenapovedano.V kolikor se zgodi, da posvojitelj v določenem času in zaradi določenih razlogov (bolezen, selitev, nezmožnost živeti s psom itd. …) ni več zmožen skrbeti za svojega posvojenega psa, je izključno društvo Hrtji svet Slovenije tisto, ki mu poišče novo domovanje, zato nas mora tak posvojitelj nemudoma kontaktirati.

Toliko v tem trenutku … Upamo, da se nam v prihodnje oglasite tudi vi, pa da se boste odločili enemu od odsluženih psov ponuditi svoje dobro srce, veliko ljubezni in boste postali njegov odgovoren skrbnik! V zameno boste dobili njegovo brezpogojno ljubezen in vdanost … To je zagotovo neprecenljiv občutek!

 

OBVESTILO POSAMEZNIKOM PO 13. ČLENU SPLOŠNE UREDBE O VARSTVU PODATKOV (GDPR) GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV V  ZBIRKI INFORMATIVNIH VPRAŠALNIKOV IN POGODB O POSVOJITVI

 

  • Upravljavec zbirke osebnih podatkov: Društvo HRTJI SVET Slovenije, Triglavska 49, 1000 Ljubljana, info@hrtjisvet.org.
  • Namen obdelave osebnih podatkov: ugotovitev, ali posameznik izpolnjuje posvojitvene pogoje ter sklenitev in izvajanje pogodbe o posvojitvi. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov: privolitev posameznika po določbi točke (b) člena 6 (1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
  • Uporabniki ali kategorije uporabnikov osebnih podatkov: osebni podatki se lahko posredujejo institucijam ali organom, ki so za to določeni z zakonom (Policija, Uprava za varno hrano in varstvo rastlin, itd. ).
  • Obdobje hrambe osebnih podatkov ali, kadar to ni mogoče, merila, ki se uporabljajo za določitev tega obdobja: 5 let (informativni vprašalnik) oz. 1 leto po smrti psa (posvojitvena pogodba).
  • Informacije o obstoju pravic posameznika: lahko zahteva dostop in popravek do osebnih podatkov, izbris pa lahko zahtevajo tisti interesenti, ki niso postali posvojitelji psa, medtem ko posvojitelji psa, za čas življenja s posvojenim psom, izbrisa ne morejo zahtevati. Vlogo z zahtevo pošljite na info@hrtjisvet.org.
  • Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu: pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: ip@ip-rs.si, telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si)
  • Zagotovitev osebnih podatkov je pogodbena obveznost. Posameznik mora zagotoviti osebne podatke, v primeru, da jih ne zagotovi, predposvojitveni postopek oz. podpis pogodbe ni mogoč.