HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Lurcher Ocras

Pasma: lurcher
Ocenjeno leto rojstva: 2015
Spol: samec
Barva: rjava

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Ocras2Predstavljamo vam lurcherja Ocrasa, še enega izmed trojice lurcherjev, ki so pred kratkim prišli pod varno okrilje naših irskih prijateljev.

Ocras je lep, prijazen in vesel pes, njegov rep ves čas veselo opleta sem ter tja in kaže na dobro voljo lastnika. 🙂 Do vseh psov je prijazen in se z njimi lepo razume, sproščen je tudi v družbi ljudi. Največji pozornost pa namenja hrani, saj se zdi, da je nenehno lačen. Ko je čas za njegov obrok (občasno pa tudi vmes), zelo rad opozori človeka na svojo lakoto.

Njegovo starost so ocenili na dve leti, možno pa je, da ima še kakšno leto več. Kaj se je z njim dogajalo v prejšnjem življenju nam ni znano, na telesu ima nekaj manjših brazgotin, ki so lahko posledica ugrizov psov, ali pa mu jih je prizadejal človek. Ampak to so le majhne lepotne “napakice”, veseli smo, da mu življenje ni pustilo brazgotin na duši.

Ocras je manjše postave, v velikosti večjega whippeta, njegova plečna višina je okoli 59 cm. Za razliko od greyhoundov, ki mislijo, da so naročni psi in se posvojiteljem veselo tlačijo v naročje v vsej svoji velikosti, bo to Ocrasu lažje uspevalo. Tudi po njegovih žilah se pretaka kri greyhounda in glede na njegov opis, je prevzel tudi veliko njihovih karakternih lastnosti in je prikupen mini greyhound.