HRTJI SVET

SLOVENIJE

Pomagamo hrtom v stiski!

Lurcher Hiro

Pasma: lurcher
Ocenjeno leto rojstva: 12. 4. 2014
Spol: samec
Barva: črna z belo liso na prsih

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predstavljamo vam Hira … Čudovitega, igrivega in inteligentnega lurcherja (ime mu je izbral deček, s katerim je živel nekaj tednov po tem, ko so ga rešili in sta bila velika ter neločljiva prijatelja). Čeprav se po njegovih žilah pretaka tudi kri greyhounda, je Hiro pravi drobižek (le nekaj večji od whippeta).

Kot velja za večino lurcherjev, nam tudi preteklost Hira ni poznana. S poškodovano tačko (na srečo ni bilo nič hudega – le površinska rana) se je zatekel na vrt zelo prijazne gospe, ki ga ni odgnala, ampak poskrbela, da je prišel pod okrilje naših irskih prijateljev, ki pomagajo poiskati lepe domove greyhoundom in lurcherjem.

In tako zdaj s skupnimi močmi iščemo dom za simpatičnega Hira. V novem domu bi bil zelo vesel družbe še kakšnega psa, saj se z njimi zelo rad igra in res lepo razume. Dobro sprejme tudi manjše pse, malce previdnosti pa bi bilo na začetku vseeno potrebno pri zelo majhnih psih (npr. majhne čivave) … Hiro do njih ni agresiven, je pa malce zmeden, ker enostavno ne ve, kaj naj z njimi počne. Še en pes v družini ni pogoj za posvojitev, ker pa je Hiro igriv in aktiven pes, bi bil brez primerne družbe kar malce žalosten. Lahko so to tudi otroci, ki jih obožuje in se z njimi navdušeno igra. Ni primeren za sobivanje z mačkami, saj je preveč pozoren nanje.

Hiro je inteligenten in hitro dojemljiv pes. Vedno je pripravljen za učenje česa novega. Kot mlademu psu (star je šele dve leti) mu dolgočasno poležavanje ni po volji, saj ima raje “akcijo”. Je zdrav in v dobri fizični kondiciji, pri hrani ni izbirčen (no … ne še 🙂 ), lepo hodi na povodcu, vožnja z avtomobilom mu ne dela težav. Je igriv, vesel in dojemljiv pes, ki mu preteklost ni pustila sledov in zajema življenje z veliko žlico. Primeren je za aktivne ljudi ali družine z otroki … Za takšne posvojitelje, ki si bodo zanj vzeli dovolj časa, on pa jih bo vsakodnevno navduševal s svojim odprtim, pozitivnim značajem in navihanostjo.