HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhoundica Sharkey

Pasma: greyhound
Datum rojstva: 2018
Spol: samička
Barva: brindle rjava

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

SharkeySharkey je nadvse ljubka psička in je ime po vsej verjetnosti dobila zaradi njenega ljubkega nepravilnega ugriza. Je nižje rasti, saj v višino meri 64 cm.

Pod okrilje naših irskih kolegov je prišela v začetku novembra, njena tekmovalna kariera se je končala in svojemu lastniku ni bila več koristna. Podobno kot naš postavni Suir je tudi Sharkey prišla s poškodbo skočnega sklepa, le da pri njej poškodba ni bila tako huda. Zdaj je že brez mavca, po navodilih veterinarja bo še nekaj časa malo bolj v mirovanju, potem pa bo več kot pripravljena, da nekomu zasede večji del kavča.

Sharkey je res nekaj posebnega, ob pogledu nanjo človek ne more ostati resen ali celo slabe volje. Zdi se, kot da je cel čas nasmejana od ušes do ušes in prav tako smo bili nasmejani mi ob njej.

Tako kot večina greyev je tudi Sharkey najbolj srečna nekje v bližini človeka, če se le da, direktno pod roko, pripravljeno za čohanje.

Glede na njeno starost verjamemo, da bo nekomu zelo popestrila življenje, tako na kavču kot pri odkrivanju in raziskovanju novih poti.
Je prava greyhoundica – večino dneva prespi, ko je pa čas za sprehod ali hrano, pa je vedno za akcijo!