HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhoundica Sally

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 16/01/2016
Spol: samica
Barva: brindle

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Sally 5Sally je v zavetišče prišla zaradi dolgotrajne bolezni njene prejšnje lastnice. Z ostalimi greyhoundi je bivala na ograjenem prostoru in ni imela veliko stika z ljudmi, razen ob hranjenju. Tako, da so povsem običajne stvari zanjo neznanka. V zavetišču pravijo, da je napredek že opazen – tudi ljudem je začela bolj zaupati in ugotovila, da obstajajo tudi takšni, ki ji ne bodo storili nič hudega.Vseeno si zanjo želimo miren in tih dom (po možnosti ne v centru mesta, ampak raje bolj na samem), kjer se bo lahko naučila še bolj zaupati ljudem in bo lahko zaživela pravo hrtje življenje. Majhno stanovanje nekje v mestu bi ji lahko predstavljalo stres, prav tako odsvetujemo, da bi živela z družinami, ki imajo otroke.

Na začetku bo potrebovala nekaj časa, da se navadi na novo okolje, saj sedaj živi v zavetišču in življenja v hiši ne pozna.

Sally je drugače zelo pridna in prijazna hrtica, dobro se razume z večino psov, ampak njen idealen partner bi bil večji samček. Sally nima nobenih zdravstvenih problemov, v pleča meri 67 cm, je brindle barve s svetlo masko in temnimi ušesi.

December 2018:

Sally je po nekaj tednih v začasnem skrbništvu postala bolj sproščena, pričela svojim skrbnikom zaupati in končno sije v pravi luči. Tudi v svojem ”zavedno” domu bo na začetku potrebovala nekaj časa, da se sprosti in začne zaupat. Je čisto pripravljena na posvojitev!