HRTJI SVET

SLOVENIJE

Pomagamo hrtom v stiski!

Greyhoundica Nala

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 1. 10. 2013
Spol: samica
Barva: črna z belo liso na prsih

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Nala2Nala je simpatična greyhoundica s prikupnimi ušeski. Skotila se je jeseni 2013 in bila že kot mladiček prodana novim lastnikom. Nikdar ni tekmovala na hrtjih dirkah, predvidevamo, da ni pokazala dovolj zanimanja za lov umetne vabe ali pa ni dosegala pričakovane hitrosti na treningih (vsi greyhoundi so zelo hitri, vendar so le redki rojeni zmagovalci).

Irski prostovoljci, ki pomagajo greyhoundom, so bili opozorjeni nanjo, ker je že nekaj dni izgubljeno tavala po ulicah. Nala je sicer tetovirana, niso pa mogli izslediti lastnika, saj je čipiranje psov na Irskem zakonsko obvezno šele od leta 2015. Naline usode tako ne poznamo in ne vemo zakaj je končala na ulici, je pa prijazna ter brez strahu do ljudi, pa tudi ni bila zelo zanemarjena. Po kopanju in odkrtačenju stare dlake se bo preobrazila v lepo, elegantno hrtico.

Nala čaka na svoj dom skupaj z drugimi greyhoundi, s katerimi se lepo razume. Predvidevajo, da bi dobro sprejela tudi manjše pse, v primeru zanimanja za njeno posvojitev bomo prosili naše irske prijatelje, da opravijo test njenega odziva na manjše pse. Primerna bi bila tudi za družine z otroki, ki so pravilno podučeni glede obnašanja do živali.

Nala je mirna in prijazna greyhoundica v dobri fizični kondiciji, ki lepo hodi na sprehodih ob človeku in ne vleče povodca, z veseljem pa vas bo spremljala tudi na potepanjih.

Če ste pripravljeni prikupni Nali ponuditi lep in odgovoren dom, nam pišite na: info@hrtjisvet.org, na vašem kavču pa se lahko razteguje že jeseni.