HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhoundica Duchess

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 2. 9. 2016
Spol:samica
Barva: črna

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Duchess (2)Ko so naši irski prijatelji sprejeli pod svojo varno okrilje prikupno, drobno greyhoundico, so ji nadeli plemenito ime Duchess (vojvodinja), čeprav se je kmalu izkazalo, da je (zaenkrat) še precej daleč od umirjene in hladne aristokratinje. 🙂

Simpatična Duchess še ni stara niti dve leti in starosti primerno je razigrana psička, vedno dobre volje, zabavna in v “poskoku”. Je hrtica manjše postave, njena plečna višina ne presega 61 cm. Obožuje družbo drugih psov in se veselo druži z večjimi greyhoundi. Zelo rada divja v ograjenem dvorišču in tako sprošča svojo energijo. Enako, kot obožuje družbo psov, ima rada tudi stik z ljudmi. Na začetku je potrebovala večino časa nekoga ob sebi in je težko ostajala sama, zdaj se je njeno stanje že malo izboljšalo.

Njene reakcije na majhne pse in mačke ne poznamo, bo pa v kratkem opravljen test in bomo to dopisali.

Za Duchess bi bil idealen posvojitelj, ki bi imel varno ograjen vrt, ali bi jo pogosto vodil v pasji park, kjer bi se lahko nadivjala. Če bi ji doma družbo delal stabilen pes, bi bil to zanjo velik plus, saj ima zelo rada pasjo družbo. Vsekakor pa si bo moral njen posvojitelj na začetku vzeti nekaj prostih dni in jo na potrpežljiv način navaditi, da bo zmožna ostati nekaj časa sama doma. Duchess bi bila primerna za ljudi, ki svoje delo opravljajo od doma, oz. niso veliko odsotni.

Svojim posvojiteljem bo prikupna Duchess prinesla s seboj veliko dobre volje, smeha, mogoče kakšen “skravžljan” živček, čez leto ali dve pa ji bo gotovo njeno ime čudovito pristajalo.