HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Sykes

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 10. 1. 2015
Spol: samec
Barva: progast

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

davSykes je res velik, postaven greyhound samček progaste barve. V višino meri cca. 73 cm. Po koncu svoje tekaške kariere je imel srečo, da je dobil priložnost za življenje in da je prišel v zavetišče.
Je zelo vesel, prijazen, radoveden samček, ki uživa v božanju – se kar parkira ob tebe in stoji ter stoično čaka.Vidi se, da do sedaj še ni okusil kaj drugega kot trening in dirke. Z drugimi psi se sicer lepo razume, vendar vsakič, ko pričnejo teči, teče za njimi, ko pa se ustavijo, pa sploh ne ve, kaj naj – naučen je namreč bil, da mora plen prijeti, tukaj pa temu ni tako, saj so vendar prijatelji. Ni agresiven, bo pa potreboval kar nekaj navajanja na to, kako se s psi igra in da ni potrebno, da se ”plen lovi”’. Spoznal je tudi manjše pse in z njimi se lepo razume, seveda pa odsvetujemo – vsaj na začetku, da z njimi teka v pasjem parku.

Sykes je res tipičen primer tega, kako tekom tekaške kariere greyhoundi sploh ne živijo življenja psa. Na srečo pa so hrti psi, ki se ekstremno hitro navadijo na naše življenje – da pričnejo živeti in uživati.

Iščemo posvojitelje, ki se bodo z njim ukvarjali, bodo potrpežljivi, veliki medvedek pa jim bo s svojo pojavo in obnašanjem vsak dan narisal nasmeh na obraz. Zasluži si čisto svoj dom!