HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Suir

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 10. 2016
Spol: samec
Barva: črna

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Suir je velik, postaven greyhound samček črne barve. V zavetišče je prišel septembra s hudo poškodovanim skočnim sklepom. Lahko, da si ga je poškodoval na treningu, morda na tekmi … vsekakor se njegov lastnik ni odločil za saniranje poškodbe in ga je, ker mu ni bil več koristen, predal v oskrbo naših irskih kolegov. Tačke ob sprejemu sploh ni uporabljal in takoj so se odločili za obisk specialista. Ti so svetovali operacijo in oktobra je bil operiran. Del stroška operacije, ki je v celoti bila več kot 2300 EUR, smo krili mi, saj smo s piknikom in donacijo društva donirali 1000 EUR.

Suir je imel 6-tednov opornico, sedaj pa je že brez nje, vendar ima še omejeno gibanje. Noga se lepo celi in občasno jo že uporablja.

Je res simpatičen, radoveden in scartljan samček. Obožuje hrano, kar seveda ni nič posebnega za greyhounda, vendar on posega tudi po bolj zdravi dieti – rad ima sadje, od jabolk do mandarin. Je tudi veliki kradljivec, saj če pozabiš kaj v kuhinji, to hitro dobi noge in se nekako znajde v njegovi postelji.

Je nekonflikten, lepo sobiva z ostalimi psi, tako s hrti kot z manjšim, Jack russel terrierjem.

Še kar nekaj časa bo trajalo, da bo čisto okreval in bo lahko tačko popolnoma obremenjeval. On se sicer nič ne pritožuje, počitek mu čisto paše.

Išče posvojitelje, ki ga bodo sprejeli takšnega, kot je. Po vsej verjetnosti ne bo imel težav po okrevanju, ampak bo na grdo poškodbo spomin le brazgotina.

Prav poškodovani greyhoundi so največkrat žrtev greyhound industrije – po navadi so evtanazirani že kar na stadionu, če se poškodba zgodi na dirki. Če dobijo priložnost za življenje, pa se le malokdo odloči za posvojitev. Suir si res zasluži priložnost. Od njega se lahko učimo potrpežljivosti, mirnosti, veselja do življenja in hrane. 🙂