HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Spots

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 12. 7. 2017
Spol: samec
Barva: črna

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

dav

Spots je srednje velik greyhound, v višino meri 70 cm, sijoče črne barve. Njegovo življenje bi se naj končalo maja 2019, saj so ga pripeljali k veterinarju, da ga uspavajo. Na srečo so na veterini poklicali naše irske kolege in Spots je prišel v zavetišče. Ob sprejemu je bil malo zadržan, vendar se je hitro sprostil, ko je ugotovil, da je na varnem.

Je mlad, star komaj dve leti, in temu primerno je tudi njegovo obnašanje. Je vesel, razigran samček, ki teka naokrog, se igra s pasjimi prijatelji, potem skoči nate, ti da poljub, nato spet odteče en krog … Potem pa se lepo umiri in sprosti.

Ko smo ga peljale na sprehod, je bil na povodcu najprej precej nervozen, kar kaže na to, da se seveda z njim niso ukvarjali na takšen način. Že po nekaj minutah pa se je malo sprostil, radovedno vohljal okrog, vsake toliko pa malo povlekel in poskočil.

Ko bo našel prave posvojitelje, bo to en navihan, razigran smrček, ki se bo z vami podajal na dolge sprehode, igral v pasjem parku, doma pa poležaval na kavču in ”fehtal” priboljške.