HRTJI SVET

SLOVENIJE

Pomagamo hrtom v stiski!

Greyhound Sammy

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 25. 7. 2015
Spol: samec
Barva: črna z belo liso na prsih

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

SammyPrikupen greyhound Sammy je star šele dve leti, pa je kljub temu že imel pri veterinarju določen datum za evtanazijo. Razlog: neinteres za lov mehanske vabe na hrtji tekaški stezi. Naši irski prijatelji so zadnji trenutek izvedeli za njegovo usodo, preklicali usmrtitev in ga sprejeli pod svojo varno okrilje.

Sammy je vesel in prijazen pes, zaradi svoje mladosti je tudi precej energičen, zelo rad hodi na sprehode in raziskuje okolico, uživa pa tudi med tekom v varno ograjenem prostoru. Da mu ni dolgčas, si poišče svoj vir zabave – rad se igra z baloni, ali pa prenaša naokoli razne blazine, ki jih ne uničuje ali trga, temveč jih nosi v gobčku in prav smešno, sunkovito stresa z glavo sem ter tja.

Primeren je tudi za družine z otroki, vendar naj bodo ti že malo starejši. Sammy je sicer zelo prijazen hrt, vendar pa med igro skače, se v zraku obrne v drugo smer … in tako bi majhnega otroka lahko nehote podrl na tla. Lahko bi živel tudi z drugim psom, vendar z večjim (iz istega razloga, kot smo ga navedli glede otrok). Sammy bi lahko živel tudi kot edini pes v družini, vendar nekje, kjer ne bi bil predolgo sam doma (mogoče 4 ali 5 ur), saj bi mu postalo dolgčas. Kot energičen, mlad greyhound si želi bližino ljudi, ki se z njim ukvarjajo in ga motivirajo. Primeren je za malce bolj aktivne ljudi, ki mu bodo lahko namenili dovolj svojega časa.

Sammy se zelo rad vozi z avtomobilom, na sprehodih lepo hodi ob človeku in ne vleče povodca. Kot tipičen greyhound je seveda dober jedec 🙂 in obožuje priboljške. Je v dobri fizični kondiciji, brez zdravstvenih težav.

Če se zanimate za posvojitev simpatičnega Sammy-ja nam pišite na: info@hrtjisvet.org.