HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Rio

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 08.01.2015
Spol: samec
Barva: črna

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

RioEleganten, triletni greyhound Rio je zelo očarljiv predstavnik svoje pasme. Karakterno je zelo prijazen in nežen hrt. Krasi ga krasna postava, je večji greyhound – njegova plečna višina znaša 76 cm, tehta 36 kilogramov.

V zavetišču ga redno sprehajajo starejši otroci, zato menimo, da bi lahko bival z družino s starejšimi otroki, v kolikor so ti primerno podučeni glede odnosa do živali.

Rio je primeren za aktivnejše posvojitelje, vendar naj vas to ne zavede – je »greyevsko energičen«, obožuje dolge sprehode, pozornost ljudi, rad tudi odteče par krogov na varno ograjenem poligonu.

Z drugimi psi se dobro počuti. Še nikoli ni živel z manjšimi psi, vendar na testu ni pokazal nikakršnih negativnih reakcij do njih. Trenutno se nahaja v zavetišču na Irskem in še ni vajen bivanja v stanovanju, tako da bo potrebno na začetku nekaj potrpežljivosti, da spozna novo okolje in se nanj privadi.

Rio je v zelo dobri formi, brez poškodb in posledic, ki jih lahko prinese tekaška industrija. Vsekakor lahko rečemo, da je pripravljen spoznati novo družino in odtačkati v svoj dom. Krasni lepotec bo vsekakor za seboj pritegnil ogromno pogledov.