HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Pearse

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 02.04.2016
Spol: samec
Barva: črn z belino

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

PearsePearse je vesel in nasmejan greyhound, star komaj dve leti. Ima krasen črn kožuh z belo liso na prsih. Prostovoljka, ki zanj skrbi v zavetišču pravi, da je eden izmed najbolj veselih psov, kar jih je kdajkoli srečala. Zelo rad se igra in celo obožuje balone. Je visok greyhound, v pleča meri 75 cm in tehta 40 kg, tako da menimo da bi bilo bolje, da v njegovem bodočem domu ni manjših otrok, da jih med igro ponesreči ne bi podrl. Pearse je odličen jedec, obožuje krtačenje in nasploh človeško pozornost. Tudi na povodcu hodi lepo.

Zelo dobro se razume tako s samci kot s samicami večjih velikosti, prav tako pa bi lahko bival kot edini pes v družini.

Zanj bi bilo primerno tudi mestno življenje, saj je neboječ hrt, ki se bo zlahka privadil na nove življenjske razmere. Kolikor nam je znano, je v dobrem zdravstvenem stanju in dobri fizični kondiciji.
Na svoj dom trenutno čaka v zavetišču, tako da bo ob prihodu v nov dom, potreboval nekaj časa, da se privadi na življenje v stanovanju. Če se najde kdo, ki bi temu neproblematičnemu, veselemu in nasmejanemu hrtu ponudil svoj dom, naj nas kontaktira. V Slovenijo lahko pride septembra.