HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Newt

Pasma: GREYHOUND
Ocenjeno leto rojstva: 12. 4. 2016
Spol:samec
Barva: BRINDLE

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Newt1Stari pregovor pravi, da so tudi slabe stvari za nekaj dobre. In v primeru prelepega greyhounda Newta ta pregovor še kako drži. Greyhoundica Ann, ki je že dobila lep dom v Sloveniji, je zbolela in ostala nekaj dni v veterinarski oskrbi. Ko je član irske ekipe s katero sodelujemo, prišel po Ann, je tam videl greyhounda Newta, ki ga je lastnik pripeljal na uspavanje. Kljub temu, da ima trenutno v oskrbi kar nekaj greyhoundov in lurcherjev, ni mogel tega postavnega greyhounda prepustiti smrti in tako je poleg Ann pripeljal domov tudi njega.

Newt je star komaj dve leti, pred časom si je poškodoval gleženj in kljub temu, da poškodba ni bila huda, lastnik v njemu več ni videl hrta, ki bi lahko na dirkah zmagoval in mu “prinašal” denar. Poškodba se mu je lepo zacelila in mu ni pustila posledic pri hoji, igranju in teku.

Newt je nežen in živahen hrt. Rad se igra in ima veliko energije. Zanj bi bil idealen dom, kjer bi lahko sprostil svojo energijo v varno ograjenem vrtu, ali da bi imel posvojitelj v bližini doma pasji park, kjer bi se lahko Newt vsak dan pošteno nadivjal.

Newt je zelo postaven greyhound, njegova plečna višina je 71 cm, tehta pa okoli 37 kg. Še eden izmed množice nežnih velikanov.

Z ostalimi psi, s katerimi trenutno čaka na svoj dom, se lepo razume. To so v večini greyhoundi in lurcherji, zato ne poznamo njegovega odziva na manjše pse. V kratkem bodo z njim opravili test, glede njegove reakcije na manjše pse in mačke.

Primeren bi bil tudi za družino s starejšimi otroki. Ker se v svoji mladostni igrivosti ne zaveda svoje velikosti, bi majhne otroke lahko v igri nehote podrl na tla.

Če iščete živahnega greyhounda in ste mu pripravljeni nameniti dovolj časa in aktivnosti, potem je Newt prava izbira za vas.