HRTJI SVET

SLOVENIJE

Pomagamo hrtom v stiski!

Greyhound Nero

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 2012
Spol: samec
Barva: belo črna z belo liso na prsih

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

1-DSCF2012Življenjska zgodba greyhounda Nera je zelo podobna ostalim hrtjim zgodbam, kadar govorimo o žalostni usodi greyhoundov na Irskem … Nero je nekdanji “hrtji tekač”, ki je po svoji končani tekaški karieri postal za svojega lastnika neuporaben in nekoristen. Čeprav je star šele štiri leta, so se odločili, da ga uspavajo. Na srečo so naši irski kolegi imeli možnost, da ga rešijo ter sprejmejo pod svoje okrilje in tako mu sedaj skupaj iščemo lep in odgovoren dom.

Nero je hrt v odličnih letih – ni več mladiček, ravno tako je daleč od tega, da bi bil star. Z veseljem vas bo spremljal na sprehodih v naravi, saj je v dobri fizični kondiciji, doma pa se bo spremenil v tipično hrtjo lenobo in bo ležerno poležaval.

Primeren je tako za posameznike, kot za družine s starejšimi otroki, ki imajo primeren odnos do živali (mlajših otrok ni navajen, kar ne pomeni, da se ne bi mogel naučiti življenja z njimi, morajo pa starši pri navajanju uporabiti zdravo pamet in vedno nadzorovati druženje – majhen otrok ne sme biti nikdar sam s psom, kar pa seveda velja za vse pse).
Z ostalimi greyhoundi se super razume, psov manjših pasem ne pozna, zato ob prvih srečanjih z njimi svetujemo previdnost.

Nero je greyhound v najlepših letih, niso nam znane njegove morebitne zdravstvene težave. V svojim “belih nogavičkah” vas bo z veseljem spremljal na sprehodih in bo čudovit pasji družabnik tako na potepanjih, kot pri poležavanju na kavču.