HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Milton

Pasma: GREYHOUND
Ocenjeno leto rojstva: 22. 8. 2014
Spol:samec
Barva: črna

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

MiltonGreyhound Milton ima za seboj tipično zgodbo greyhoundov, ki jim pomagamo najti lepe domove. Vzrejen je bil za namene hrtje tekaške industrije, vendar na tekmah ni dosegal pričakovanih rezultatih in je zato postal lastniku odveč. Odpeljal ga je v Dog Pound, kjer imajo psi na voljo le nekaj dni, da jih kdo posvoji, sicer jih čaka smrt. Na Irskem se le malo ljudi odloči za posvojitev greyhounda, saj v njih ne vidijo hišnega ljubljenčka, temveč psa, ki je primeren le za hrtje dirke. Zato večina greyhoundov, ki prestopijo prag “Deponije smrti” od tam več ne pride in jih čaka žalosten konec.

Milton je imel srečo … Naši irski prijatelji so ga rešili iz Dog Pounda in sprejeli pod svoje varno okrilje, zdaj pa mu skupaj z njimi iščemo čudovit in odgovoren dom.

Milton bo letos dopolnil četrto leto starosti, je zdrav hrt, v dobri fizični kondiciji. Ima miren in stabilen karakter. Trenutno živi skupaj z več psi, po večini greyhoundi in lurcherji, s katerimi se odlično razume. Obožuje svojo posteljo in hrano (kot smo omenili, je tipičen greyhound), občasno pa se tudi razigra in vabi ostale pse k igri.

Njegove reakcije na majhne pse in mačke ne poznamo, bo pa v kratkem opravljen test in bomo to dopisali. Lahko bi živel tudi v družini z otroki, v kolikor so ti primerno podučeni glede obnašanja do živali.

Zaradi njegovega stabilnega karakterja predvidevamo, da ob posvojitvi ne bo imel težav s sprejemanjem novega okolja in bo kmalu postal čudovit družinski član.