HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Jim

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 17/09/2014
Spol: samec
Barva: bel s črnimi pikami

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Jim2Jim je postaven, čudovit štiriletni, srednje visok greyhound. Težek je okoli 30 kilogramov. Lahko rečemo, da je rojen pod srečno zvezdo, saj so ga pod svoje okrilje vzeli naši kolegi, ki pomagajo greyhoundom iz Irske. Njegovi začasni skrbniki o njem pravijo, da je pravi angel, ki je takoj našel svoj prostor v hiši. Je ljubezniv, rad se carklja, boža in kar pije vso to ljubezen, ki mu je sedaj naklonjena. Z veseljem pride pozdravit svojega človeka in obožuje njihovo bližino. Vendar če mu ne nameniš pozornost, se obrne in gre na svojo posteljo, kjer brez težav odspi še kakšno kitico ali dve.
Jim je vajen biti sam doma in ne dela nobene škode. Mirno in brez težav počaka, da pridejo njegovi ljudje domov.

Zunaj še ni čisto vajen povodca in na trenutke zna povleči. Na tem področju bo potreboval malce usmerjanja in spodbude, vendar menimo da bi se ob pravilnem navajanju brez težav navadil na hojo ob človeku.

Začasna »starša« pravita, da se z večino psi rad druži in nima težav. V določenih situacijah začne odskakovati, vendar to ni znak agresivnosti, vendar bolj nekaj med nesigurnostjo in igrivostjo. S psi tako nima težav, se pa ne ujema z mačkami.

Jim bi bil primeren za sobivanje z otroki, če so seveda pravilno podučeni o odnosu s psom.

Jim je miren, prijazen greyhound, ki mu do popolne sreče manjka le še čisto svoj dom.