HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Freddie Batt

Pasma: greyhound
Spol: samec
Barva: črna
Datum rojstva: 21. 9. 2014

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Freddie1. januar 2021

Freddie ali ljubkovalno Fred, Ferdo, Ferd, Ferdlc … Nima veze. Na ime se trenutno še ne odziva, zanima ga samo ena stvar. HRANA. Z njo se pa doseže marsikaj.

Po treh tednih navajanja na novo življenje, se je skoraj popolnoma že sprostil. Uspešno cele dneve poležava, ve kdaj je čas za sprehod, še najbolj pa ve, kdaj je čas za zajtrk in večerjo. Velik jedec, kot se za takega krasnega greyhounda tudi spodobi.

Še vedno je najbolj fascinanten prostor kuhinja. Najbolj od vsega je, ker je tako visok, da se ne rabi ravno truditi, da doseže kuhinjski pult. Vsekakor odlični pomočnik pri kuhanju, bi lahko rekli. Kadar je hrana, z repom opleta v krožnih gibih od čistega navdušenja. Takrat se spremeni v pravi mali hišni helikopter.

Sicer pa je Freddie pes, ki obožuje družbo. Človeško ali pasjo. Vseeno, samo da ni sam. Skupaj z Dolly sta bila sama že 3 ure in ni bilo nobenih težav.

Ko je doma s človekom, bi mu ves čas rad sledil.

Ima zelo razvit lovski nagon, zato se bodo novi posvojitelji morali zavedati, da bo potrebno z njim na tem področju še dodatno delati.

Naš Freddie zdaj čaka le še svojo družino, ki ga bo sprejela medse in mu ponudila za vedno dom.


13. december 2020

Začasni skrbnik o Ferdu:

Ferdo je čudovit in izredno pameten pes, visoko motiviran na hrano. Učenje zanj ni problem, saj bo za priboljšek naredil vse. Je pa tip psa, ki ga zeloooooooo zanima vse. Prav tako ima malce več energije, kot klasični lenivci (uradno znani tudi kot hrti). Z zanimanjem raziskuje novo okolico, pri čemer lahko postane malce preveč navdušen in vleče, a ko bo šel po tej isti poti drugič, sam od sebe hodi poleg.

Obožuje družbo ljudi. Gneča ga ne moti, če ga le vsaj nekdo opazuje, saj je izredno rad v centru pozornosti. Prav tako se ne odziva na druge pse, ne glede na velikost ali pasmo. Kljub vsemu ima močan lovski nagon, kar je možno opaziti pri srečanju z racam, kuram, srne še sicer nismo srečali, a garantiram da bi se povodec takrat močno “napel”.

Skratka, Freddie je pes, ki bo z nekaj malega vztrajnosti postal pravi šarmer.