HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Greyhound Ezekiel

Pasma: greyhound
Spol: samec
Datum rojstva: 18.08.2020
Barva: črna

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Ezekiel je čudovit črn greyhound, ki je v zavetišče prispel med našim prostovoljnim delom in je bil oddan iz strani svojega lastnika. Trenutno je še nekoliko zadržan in vidi se, da je njegovo življenje do sedaj bilo dokaj rutinsko – ven iz boksa, da opravi kar ima in potem se je kar hitro postavil pred vrata ter čakal, da bi ga spustili nazaj v boks. Do ljudi je zadržan in negotov, prav tako pa je ob fotografiranju bil popolnoma iz sebe, ko smo ga želeli pripeti in se nekoliko oddaljili. Kljub temu pa je na povodcu lepo in radovedno hodil, ko smo ga odpeljali na sprehod, tako da sklepamo, da enostavno ne mara biti nekje pripet sam.
Ezikiel se je kljub spremembi okolja kar hitro pričel navajati na novo okolje ter mu tudi družba drugih psov ni predstavljala problemov, tako da je primeren tudi za dom, kjer ne bo edini pes. Proti koncu tedna, ko smo mu pokazali, da je v človeški družbi lahko tudi čudovito, ker božanje je pa res super, se je pričel sproščati in je pokazal tudi svojo igrivo naravo, ko smo ga vabili k igri.
Primeren je za posvojitelje, ki bodo razumeli, da je od začetka nekoliko zadržan, da ima za seboj preteklost, ki mu je pustila določene posledice in, da bo zaradi tega mogoče kaj iz sebe in bo takrat rabil nekaj trenutkov, objemov in človeka, ki mu bo pokazal, da je na varnem. Verjamemo, da pa bodo ti trenutki zelo redki, ko bo našel svoj kavč, kjer bo kot čisto pravi grey užival ob gurmanski hrani in postrežbi 🙂