HRTJI SVET

SLOVENIJE

Pomagamo hrtom v stiski!

Greyhound Brae

Pasma: greyhound
Ocenjeno leto rojstva: 4. 1. 2012
Spol: samec
Barva: črna

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

brae1Greyhound Brae in ljubka greyhoundica Bell (predstavili smo jo včeraj, njen profil pa najdete na naši spletni strani) sta brat in sestra. … Isto leglo, enako čudovit izgled in karakter. Tudi on je primeren za hrtje začetnike in lahko pride v Slovenijo že oktobra.

Brae je postaven štirileten greyhound, čudovit tako vizualno, kot karakterno. Njegov značaj je odprt, prijazen in mil, na svet okoli sebe pa gleda s pozitivnimi očmi. Z ljudmi nima slabih izkušenj, saj je živel pri lastniku, ki dobro skrbi za svoje hrte, zato so njegovi psi socializirani in primerno negovani. Brae je zaključil svojo “tekmovalno kariero” in čas je, da obrne nov list v knjigi svojega življenja.

Zaradi svojega nezahtevnega karakterja ga priporočamo tudi ljudem, ki do sedaj niso imeli izkušenj s hrti. Menimo, da bi se lepo vklopil tudi v družino z otroki, v kolikor so ti primerno podučeni glede odnosa do živali. Brae bi bil vesel, če bi mu doma družbo delal še kakšen pes (večji pes in ne mladiček), ni pa to pogoj za posvojitev. Vedno je bila obkrožen le z greyhoundi, zato do sedaj ni imel stika z majhnimi psi. Ob prvem srečanju z njimi, priporočamo razumno ravnanje in postopno spoznavanje psov.

Brae je v dobri fizični kondiciji, nikdar ni bil poškodovan, uživa v dolgih sprehodih, kjer lepo hodi na povodcu ob človeku (kot večina greyhoundov). Vajen je vožnje v avtomobilu, zato bo prijeten družabnik tudi na potepanjih. Zanj iščemo dom, kjer bo imel na voljo ograjen vrt, ali pa ga bodo posvojitelji vodili v ograjen pasji park (ali drug varno ograjen prostor), kjer bo lahko odtekel nekaj krogov, saj je odraščal v okolju, kjer je imel to na voljo in je tega navajen. Ob tem naj še povemo, da greyhoundi niso psi, ki želijo biti ves čas v gibanju, so “šprinterji”, ki na polno odtečejo par krogov, potem pa so že z mislimi na kavču.

Greyhound Brae je še eden v množici greyhoundov, ki s svojo lepoto privlačijo poglede mimoidočih. Že sedaj je čudovit hrt, v svojem pravem domu, kjer bo deležen skrbne nege in bo obkrožen z ljubeznijo, pa bo postal … Hm, kako že radi rečemo? … No, skoraj malo “kičast” 🙂