HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Galgo Florentini

Pasma: galgo
Ocenjeno leto rojstva: 14/10/2010
Spol: samec
Barva: svetlo rjav
941000013569570

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Florentini3Florentini je srednje velik galgo svetlo rjave barve. V zavetišču je že od januarja 2016, v mesecu, ko se končuje lovska sezona v Španiji. Bil je zelo, zelo preplašen. Bežal je stran od ljudi, se umikal na varno in si prav nič ni želel biti v njihovi družbi, kar kaže na to, da z ljudmi ni imel dobrih izkušenj.

Do prostovoljke, ki je z njim vsak dan, se je sčasoma sprostil in postal zaupljiv, nežen galgo, ki v njeni družbi uživa v božanju in cartlanju. Tudi v odnosu do neznancev se stanje izboljšuje, ravno pred nekaj tedni je pristopil do novih prostovoljcev, kar kaže na napredek.

Z drugimi psi se dobro razume, v njih najde oporo, zato menimo, da bi mu v novem domu družba umirjenega, stabilnega psa zelo koristila.

Zanj iščemo izkušene posvojitelje, ki mu bodo znali dati čas, ji pomagali, da prične zaupat v ljudi in pridobi samozavest za kvalitetno življenje.

Hitreje bo napredoval v domačem okolju, zato si res želimo, da bi po dveh letih čakanja v zavetišču končno našel prave ljudi. Florentini ostaja spregledan zaradi svojega zadržanega karakterja ter svoje starosti, saj se marsikdo boji posvajati starejše pse, kamor on, s svojimi osmimi leti že sodi. Pa vendar si tudi on zasluži čisto svoj dom.