HRTJI SVET

SLOVENIJE

Pomagamo hrtom v stiski!

Galgo Bart

Pasma: galgo
Spol: samec

ŽE V SLOVENIJI!!!

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

20403721_333982323691600_2096732236_nBart je krasen galgo, ki ga poleg čudovitega videza krasi tudi ljubeč in prijazen karakter. Je sproščen hrt, ki obožuje bližino ljudi in izkoristi vsako priložnost, da se stisne k njim, položi glavo v njihovo naročje, potem pa uživa v božanju in po hrtje »zaprede«.

Kmalu po prihodu v Slovenijo je bil testiran na mediteranske bolezni in žal se je pokazalo, da je pozitiven na dirofilarijo (srčno glisto), anaplazmo in rikecijo. Takoj smo pričeli s terapijo za anaplazmo in rikecijo v Šolski veterinarski ambulanti v Mestnem logu, ki jo je dobro prenesel in okužbo premagal. Pri rentgenu ter ultrazvoku srca in trebušne votline, je specialist opazil manjše število srčnih glist, zato smo začeli z zdravljenjem še te nevšečnosti. Terapijo, ki ima lahko tudi nevarne posledice (če srčna glista umre in ob tem zamaši prehod žil) je odlično prestal in po ponovni kontroli lahko potrdimo, da je bila uspešna. Bart je danes zdrav pes, negativen tako na dirofilarijo kot leishmanijo, ki sta glavni težavi vseh psov v mediteranskih deželah.

Kljub temu, da za Barta ponovno iščemo dom, lahko mirne duše rečemo, da je rojen pod srečno zvezdo, čeprav mu življenje do sedaj ni prizanašalo. V španskem zavetišču Scooby Medina je na svoj dom čakal kar leto dni, ko je zapustil zavetišče pa ga je čakalo še zahtevno zdravljenje v Sloveniji. Vse to pa je lepo prestal, pri čemer sta mu pomagala tudi njegova močna volja do življenja in pozitiven karakter.

Bart je v Sloveniji že tri mesece in ker je zelo dojemljiv pes, se lahko pohvali s kar nekaj stvarmi, ki se jih je že naučil. Razume ukaz:«Počakaj!« in se ob tej besedi ustavi. Po koncu sprehoda mirno počaka pred vrati, da se mu obriše tačke. Primeren bi bil tudi za ljudi, ki radi rekreativno tečejo, saj lepo teče ob človeku. Začetna previdnost ob stikih z drugimi psi je že preteklost, psov se več ne boji in hitro naveže stike z njimi ter sklepa nova pasja prijateljstva. V pasjem parku z veseljem odteče krog ali dva, potem pa že postopa ob človeku in išče možnost, da bi mu zlezel v naročje in se cartal. V društvu menimo, da ima odličen potencial za usposabljanje kot terapevtski pes. Ja, takšen je ta »naš« Bart.

20428236_1457430227649037_519625898_nNavajen je ostati sam doma, mirno prespi devet ur in je sobno čist pes. Hoja po stopnicah mu ne predstavlja težav. Je olikan pes in mirno počaka na svoj obrok hrane. Rad se razteguje na kavču, v primeru, da to ni mogoče, pa se zadovolji tudi s pasjim ležiščem. Resnično ni zahteven hrt, če pa je priložnost seveda izkoristi najboljšo možnost. Pri hrani ni izbirčen, v slast mu gredo tudi banane in jabolka.

Bart je zvedav in razigran galgo, ki se doma spremeni v mirnega psa. Ni boječ in na sprehodu suvereno hodi na povodcu, kjer s smrčkom radovedno raziskuje okolico. Ne boji se niti strel ali hudega neurja. Prijazen je tudi do otrok, opazuje jih pri igri in jim nežno deli poljubčke. Zato bi bil primeren tudi za družine z otroki, ki imajo primeren odnos do psov in se zavedajo, da pes ni igračka.

Po zgoraj napisanem ste sedaj verjetno že ugotovili, da ni z Bartom nič narobe in mu do popolne sreče manjka le še lep dom. Če ste mu ga pripravljeni ponuditi, nam pišite, na predposvojitvenem obisku vas bo obiskal skupaj z začasno mamo in ga boste lahko spoznali tudi v živo.