HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Galga Sunrise

Pasma: galgo
Ocenjeno leto
rojstva: 2016

Spol: samica
Barva: progasta
941000023884013

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

SunrisePrisrčna mala galgica Sunrise (»Sončni vzhod«) ob prihodu v zavetišče ni imela niti imena, saj je bila za lovca samo številka. Ima zelo lepo in za galge malce posebno dlako, saj je žametno mehka na dotik. Je drobna, ljubka in diskretna galgica, ki je sprva do tujcev nekoliko zadržana, jih malce opazuje. A kaj kmalu, ko vidi, da je človek prinesel le počohce in priboljške in da so se ga drugi psi razveselili, se mu nežno približa in sladko prepusti tudi sama. Tudi zunaj na sprehodu je sprva pokazala nekaj negotovosti, a se je po nekaj časa sprostila in mirno sledila
prostovoljki.

Ker je zelo nežna in manjše velikosti, je pogosto tarča napadov močnejših in starejših psičk v zavetišču, zato je zanjo še posebej pomembno, da čimprej zapusti zavetišče.

Zanjo iščemo miren dom, brez majhnih otrok in hrupnih obiskov, kjer se bo lahko počutila varno in se sprostila. Zelo bi ji pomagal tudi skuliran in potrpežljiv pasji prijatelj (zaradi slabih izkušenj Sunrise s samicami raje moškega spola), ustrezna pa je seveda tudi samica, ki pa mora biti preverjeno tolerantna do šibkejših samičk. Vsekakor pa domači pes ne sme biti mlad in živahen, temveč tak, ki drugim psom doma daje mir in njihov prostor.

Na mačjem testu se je odzvala mirno, tako da predvidevamo, da bi s pravilnim navajanjem lahko bivala tudi z mucami.

Od posvojiteljev Sončnega vzhoda se pričakuje poznavanje osnovne pasje psihologije, še zlasti miritvenih in opozorilnih signalov ter druge pasje komunikacije in pravilnega odzivanja lastnika na le-te. Seveda vam bomo v društvu že pred prihodom vse natančno razložili in vas naučili teorije, pomagali z nasveti pa bomo tudi ves čas po posvojitvi in če bo potrebno svetovali tudi preverjenega pasjega strokovnjaka.