HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Galga Kalesi de Alysan

Pasma: galgo
Ocenjeno leto rojstva: 09/03/2016
Spol: samica
Barva: črna
941000019916936

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Kalesi d 7e AlysanKalesi je dve leti stara črna galgica vitke, elegantne postave z nekaj beline na prsih, nosku, tačkah in repu. V zavetišče je bila sprejeta 19. januarja 2017. Je drobna, mirna, prisrčna in nevsiljiva psička, ki potrebuje nekaj časa, da pristopi k človeku. Sprva deluje plašno in nezaupljivo, vendar je ves čas nekje v bližini, kjer se z varne razdalje počasi in radovedno približuje človeku. V zavetišču se ne znajde najbolje in v svoji ogradi ves čas bega sem ter tja.

Prostovoljcev, ki smo vsak dan obiskovali njeno ogrado, se nas je na začetku sicer bala, ko pa je ugotovila, da ima v naši bližini mir pred drugimi psi, se je vedno pritekla skrit k nam. Tako da je v ljudeh prepoznala varno zavetje.

Je takšna psička, ki se rada naredi nevidno in se tako izgone konfliktnim situacijam. Kljub temu je bila tarča napadov drugih psov, o čemer pričajo drobne ranice po njenem telesu. Rane se bodo zacelile, dlaka se bo zarastla in s kvalitetno hrano ter oskrbo postala krasno sijoča. K sreči je Kalesi radovedna in si želi človeške družbe, tako da menimo, da bo sčasoma, ob primerni oskrbi in delom na tem, da si zgradi samozavest in pridobi zauanje, postala mirna in vesela galgina.

Resnično pa za to potrebuje varno domače okolje, ne zavetišča.