HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Galga Gaia

Pasma: galgo
Spol: samica
Datum rojstva: 13.5.2017
Barva: progasta

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Gaia1Amando smo spoznali na prostovoljnem obisku zavetišča avgusta 2020. V ogradi je bila malce zadržana, vendar vseeno radovedna in najbolj pogumna med vsemi plaškoti.
Oktobra 2020 je prišla v začasni dom, kjer o njej pravijo tako.
Že po nekaj dneh v svojem začasnem domu je Gaia (dobila je tudi novo ime) precej napredovala. Je plašna, ampak na srečo zelo radovedna. Je sobno čista, vse kar mora, opravi zunaj. Mestno življenje je sploh ne gane, srečala je že kolesarje, tekače, avtobuse, ampak je sploh ne motijo.
Počasi se navaja tudi na ljudi, predvsem na svoja začasna skrbnika – zdaj že prirepka do njiju. Je zelo ješča, verjetno je prvič v življenju dobila pravi, dober obrok in še bikovko, nekaj za glodat.
Zelo uživa v čohanju, samo ne ve še točno, kako bi prosila zanj – očitno je, da z ljudmi res ni imela kaj dosti izkušenj.
S svojim pasjim cimrom se lepo razume, no, zaenkrat se še bolj kot ne ignorirata, ampak vemo, da to je v pasjem svetu pravzaprav zelo dobro na začetku. Zelo ji pomaga njegova družba, ves čas se zgleduje po njem, nakazuje pa tudi že potencial za pasje stiskanje.

Je zelo radovedna, kar pomeni, da bo tudi svojo zadržanost do ljudi verjetno hitro premagala.