HRTJI SVET

SLOVENIJE

Društvo za pomoč hrtom v stiski!

Galga Caprichosa

Pasma: galgo
Spol: samica1
Datum rojstva: 30/03/20131
Barva: črna
941000015308921

IZPOLNITE INFORMATIVNI VPRAŠALNIK ZA POSVOJITEV

Caprichosa2Caprichosa je ljubka, nežna, srednje velika galgica. Več let je bila izkoriščana za lov in rojevanje, nato pa zavržena kot nekoristna. Njeno žalostno življenje se riše tudi v njenem pogledu, vdanemu v usodo, kot da ne pričakuje nič lepega od življenja, kljub temu pa iz njenih oči žari toplina in želja po pripadnosti človeku.

Take psičke se v ljubečem okolju hitro sprostijo in na novo zaživijo, ko spoznajo varnost, ljubezen in druge življenjske radosti. Že v zavetišču kaže Caprichosa veliko naklonjenost do prostovoljcev, do katerih je zelo ljubeča in crkljiva, obožuje človeški kontakt in pozornost.

Ima posebno obrazno masko, njen nosek je rahlo pobeljen, zaključi pa se s čudovitim črnim tartufom. Tudi njena ušeska so posebna, saj je njihove konice lovec za lažjo prepoznavnost malce prirezal.

Na sprehodu je sprva pokazala nekaj negotovosti, a se je hitro sprostila in lepo sledila prostovoljcu. Muce zanjo predstavljajo plen, zato ni primerna za dom z mucami.

Za srčno Caprichoso iščemo malce bolj umirjen dom, kjer se bo lahko sprostila in uživala na kavču s svojim človekom ter mu bo čudovita družba tudi na sprehodih.